Loading...

Ενημέρωση για το πρόγραμμα Anatolia Summer Abroad

 

 Ενημέρωση για το πρόγραμμα Anatolia Summer Abroad

 

   Το Κολλέγιο Ανατόλια, στo πλαίσιο της ευρύτερης εκπαιδευτικής του αποστολής, προσφέρει στους μαθητές του την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ένα μέρος των θερινών τους διακοπών, παρακολουθώντας εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας 2-8 εβδομάδων, σε πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.

   Το πρόγραμμα Anatolia Summer Abroad, το οποίο οργανώνεται από το γραφείο U. S. College Counseling, έχει παράδοση πολλών ετών και τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί ιδιαίτερα.  Tο καλοκαίρι που μας πέρασε 90 μαθητές, είτε ατομικά, είτε ως μέλη ομαδικών αποστολών, παρακολούθησαν καλοκαιρινά προγράμματα στην Αμερική:  στο Davidson College, στο Stevens Institute of Technology, στο McNeese State University, στο University of Michigan, στο Boston University, στο Lehigh University, στο Macalester College, κα. Τα τελευταία δέκα χρόνια, περισσότερα από 900 παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καλοκαιρινά προγράμματα σε πανεπιστήμια της Αμερικής. 

   Όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε έναν, όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό υποτροφιών, ώστε να μειωθεί η οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές μας.  Ακόμη, για όσους έχουν μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια, το γραφείο μπορεί να τους βοηθήσει ώστε να φοιτήσουν στα πιο φημισμένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ τα οποία έχουν υψηλό κόστος φοίτησης.  Τα προγράμματα αυτά δεν υπάρχουν στην ιστοσελίδα και μπορείτε να ενημερωθείτε γι αυτά συναντώντας τους συμβούλους του γραφείου μας.

   Oι μαθητές επιβαρύνονται πάντοτε με τη δαπάνη του ταξιδιού.  Το κόστος των καλοκαιρινών προγραμμάτων κυμαίνεται από 1.000€ έως και 3.000€. Το καλοκαίρι του 2015 το 30% των μαθητών που παρακολούθησαν κάποιο από τα προγράμματα που προσφέρθηκαν πήραν μερική ή ολική υποτροφία.  Η έγκαιρη υποβολή της αίτησης είναι σημαντική, γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες και καλύπτονται γρήγορα, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι πιθανότητες να πάρει κανείς υποτροφία.

   Η συμμετοχή στο πρόγραμμα και η διεκδίκηση κάποιας από τις διατιθέμενες υποτροφίες απαιτεί καλή ακαδημαϊκή επίδοση και επιπλέον την ανταπόκριση σε μια σειρά προϋποθέσεων που καθορίζουν τα αντίστοιχα πανεπιστήμια (καλή βαθμολογία, καλή γνώση Αγγλικών, συστατική επιστολή από καθηγητή, συμμετοχή σε εξωσχολικές δραστηριότητες κ.τ.λ). Τα  καλοκαιρινά προγράμματα για το 2016 μπορείτε να τα αναζητήσετε, μαζί με τα παιδιά σας, στην ιστοσελίδα του γραφείου: www.collegecounseling.gr. Στη συνέχεια, πατώντας τα πλήκτρα Summer Programs (με τα ροζ γράμματα), Program Overview, και Programs at a Glance, θα έχετε μια λεπτομερή εικόνα των προγραμμάτων (η ιστοσελίδα μας είναι σε διαδικασία ενημέρωσης, η οποία θα ολοκληρωθεί σταδιακά).  Τα δίδακτρα των προγραμμάτων ανακοινώνονται από τα πανεπιστήμια στις ιστοσελίδες τους.  Ωστόσο, οι τιμές οι οποίες εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του γραφείου μπορεί να έχουν αποκλίσεις είτε προς τα κάτω, (λόγω ειδικών τιμών για το σχολείο), είτε προς τα πάνω, (λόγω της παρουσίας καθηγητή-συνοδού μετά από αίτημα των γονέων και εφόσον συμμετέχουν τουλάχιστον 10 μαθητές). 

   Σας προσκαλούμε την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 5μμ στο Raphael Hall για να σας ενημερώσουμε σχετικά με το πρόγραμμα AnatoliaSummer Abroad που προσφέρει το γραφείο U. S. College Counselingγια μαθητές του Γυμνασίου και για μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείουγια το καλοκαίρι του 2016.

Με εκτίμηση,
 
Αριάν Κότση
Director of U. S. College Counseling & Summer Program

 

Share